Tiggerfoundation.nl

Een van de oudere hondjes in het asiel vertelt zijn verhaal

behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden

Graag wil ik U het verhaal vertellen van een aantal honden, op dit moment zijn wij met zo,n 350 honden in het asiel te Benidorm.

Iedereen heeft zijn eigen verhaal,een aantal weet ik omdat wij dat als de tijd er rijp voor is aan elkaar vertellen, ik zal geen namen noemen.

 

Op een dag kwam ik aan in het asiel Benidorm helemaal verkleumd van de kou,ik had al zeker 4 maanden buiten rond gelopen omdat mijn lieve baasje waar ik het goed had was overleden, helaas zag de familie mij niet zitten en hebben mij zomaar pardoes uit de auto gegooid,ik wist niet wat mij overkwam door de val had ik ook nog mijn pootje verstuikt bij de terrassen werd ik weggejaagd omdat ik er niet uitzag, ja hoe kon het ook anders ik wist niet wat te doen met die zere poot en uitgeput langs de weg probeerde ik dan maar weer het huis te vinden in de hoop dat iemand mij herkende en zich om mij zou bekommeren maar mijn poot liet het afweten.

 

Ik en gelukkig gevonden door een lieve vrouw en in het asiel werd ik verzorgd ook werd ik naar de dokter gebracht en kreeg pijnstillers.

 

Wat was ik blij, maar toen ik al die andere honden zag werd ik bang want ik was altijd alleen geweest met mijn baasje dus ging ik zover mogelijk achteraan zitten,toen een mevr. dat in de gaten kreeg werd ik apart gezet om te wennen geloof mij maar nu na 3 jaar ben ik nog niet gewend aan al dat geblaf om mij heen,ik krijg wel eten en drinken dus die zorgen heb ik niet meer maar oh wat mis ik mijn eigen mandje en op een terrasje zitten mensen kijken.

Helaas was mijn baasje te oud om met mij naar het strand te gaan .Ik zou zo graag eens het strand willen zien en wat rennen in het park want ik ben wel 12 jaar maar zit nog boordevol levenslust en energie.

Dagelijks doe ik mijn best als iemand komt kijken voor een hond ,ik blaf en spring en dan hoor ik ook nog dat ik druk ben i.p.v. dat ze mij begrijpen  IK WIL ERUIT.

Maar ik ben niet de enige die eruit wil er zijn op dit moment nog .....349..... andere honden.

Wat de mensen niet weten ,daqt wij gezond zijn en nog jaren mee kunnen doen als ons een kans gegund word EN DOOR ONZE LEVENSERVARING HEEL LIEF EN DANKBAAR ZIJN en dat U heel trots op ons kan zijn,natuurlijk hoeft U niet de hele dag met ons te lopen wij kunnen ook weleens thuis op het baasje wachten en verwelkomen bij thuiskomst en zeg nou wat is er mooier als een blije hond die zijn emotie laat zien .En dan zijn wij ook nog mooi als wij gekamd worden ,je weet wel ELKE LEEFTIJD HEEFT ZIJN CHARME.

Dan die pups die zijn er zoveel dat wij geen kans krijgen ja ze zijn jong en kunnen van alles geleerd worden, maar geloof mij wij kunnen het al.

Als ik dan eens rond kijk en zie hier zo"n .....honden die hier al langer als 2 jaar wonen enzelfs hier in het asiel geboren zijn,die niet weten dat er achter deze poort een hele wereld is ,omdat ze alleen als ze al geluk hebben soms een kwartiertje uitgelaten worden.

Oh oh je hebt geen idee wat geweldig het is even wat anders te zien en te kunnen rennen ,groot feest.

Wat jammer dat er nog maar zo weinig mensen over zijn die met ons gaan wandelen.Gelukkig hebben wij sinds kort een afdak waar we onder kunnen zitten,maar deze winter was het wel heel koud brbrbrbrbrbr en dan duren de nachten lang op die vreselijk koude betonnen vloer.

Als alle mensen er wat moeite voor willen doen en spreken met alle familieleden vrienden en kennissen dan moet het toch mogelijk zijn dat wij ook eens een kans krijgen om lief te hebben wij geven graag onze liefde aan de mens, en wat denk je van een poot?

Als U onze collectante bent tegen gekomen heeft U vast wel een kaartje gehad,wij hopen dat U dat aan iedereen laat zien zodat onze site bekeken word ,ook heeft zij een aaantal foto,s bij zich OM ONS TE PROMOTEN.

En weet U dat hier honden zitten die jaren aan een ketting hebben gezeten ,die niet eens wisten wat een aai over de bol was,laat staan een knuffel en anderen kwamen hier uitgemergeld aan ,zo mager en dan die arme podengo's met de striemen in de nek van het hangen aan een boom na het seizoen, dat gun je toch niemand..

Oh, en dan die vreselijke vakantietijd,elk jaar zie ik het weer met lede ogen aan en soms gaan de rillingen over mijn rug en dan denk ik,alweer een stumper die gedumpt is door zijn baasje omdat deze zonodig een paar maanden op vakantie moet omdat het hier te heet is.

En dan heb ik het nog niet eens over die stumpers die hier gedumpt worden omdat het baasje vanwege de crisis terug naar het thuisland gaat,daar kunnen wij toch ook wonen, het maakt niet uit in welk land ons mandje staat.

Dit is nog maar een kleine greep uit ons leed ,het ergste wil ik niet vertellen ,wij hebben het geluk dat wij in het asiel konden komen ,er zijn er nog zo veel die het asiel niet meer kunnen bereiken wegens uitputting, of ergens zwaargewond langs de weg liggen of van de berg afgegooid zijn op een stil stuk waar niemand het kan zien.

ALS U BESLUIT EEN HOND OF KAT TE ADOPTEREN BEDENK DAN WEL DAT HET LIEFDE MOET ZIJN EN TROUW VAN TWEE KANTEN,OOK IN MOEILIJKE TIJDEN .

Heeft U vragen dan kunt U altijd bellen met het asiel of een mailtje sturen, zij geven U graag alle informatie die U wilt hebben.

Ook kunt U natuurlijk reageren via deze site www.tiggerfoundation.nl

 

En kunt U geen hond hebben, maar woont U in de buurt van Benidorm dan kunt U altijd naar het asiel komen om eens lekker met ons te gaan wandelen,dit zouden wij geweldig vinden.Dit geldt trouwens ook voor alle vakantiegangers hoor, bent U op vakantie in de buurt van Benidorm, en hebt U zin om een stuk te gaan wandelen, wij willen graag met U meewandelen hoor.